top of page

JEFFREY JOUVENAAR

"Toeval bestaat niet maar zo het bestaat kun je het wel een handje helpen"

Jeffrey-Jouvenaar-vierkant2.jpg

Ik ben 55 jaar en vader van mijn zoon Luuk (21)  en dochter Julia (23) en samenwonend met mijn lieve Barbara en onze hond Cooper. 
Van huis uit een blijmoedig mens. Geboren in een modaal haags gezin waar mijn vader werkte en waar mijn moeder zorgde. Opgegroeid in typische Haagse volkswijken waar geluk heel gewoon was en waar men naar elkaar om keek en voor elkaar zorgde. Die warmte heb ik altijd meegenomen in alles wat ben gaan doen. Het is tenslotte nooit de bestemming die een reis mooi maakt maar het gezelschap. En wat een bonte gezelschappen zijn in mijn leven gepasseerd of nog aanwezig.
Vanaf de jaren negentig begon mijn ondernemerschap door het hypotheek- en assurantiekantoor wat ik mocht opzetten voor 2 makelaars over te nemen en voor eigen rekening en risico voort te zetten.  Daarnaast was ik een van de founders van één van de grootste ketens in de Hypothekenbranche. Ik was nauw betrokken bij de start en ontwikkeling van coöperatieve franchise De Hypotheekshop.  Een formule waar familiegevoel voelbaar was en men trots was onderdeel te zijn van een sterk en warm merk in de financiële dienstverlening.
Na jaren van grote successen ging de crisis ook niet aan ons voorbij met als gevolg woelige tijden waarin partnerschap en vriendschappen ultiem werden getest en uiteindelijk leidend tot staking van de onderneming. Harde lessen op ondernemerschap en relaties.
In dat moment liet ook mijn hart me in de steek na een fors hartinfarct, voor mij het begin van de ommekeer en een nieuw zakelijk en privé leven. Nieuwe richtingen en nieuwe ontmoetingen die niet geheel toevallig op mijn pad kwamen en zich ontwikkelden. Hierbij werd ik me bewust van mijn extreem talent voor verbinding en netwerken, het ontwikkelen van concepten en vormen van collectief ondernemerschap en bovenal mijn talent voor samenwerking en teams. Soms zijn momenten in je leven nodig om je nieuwe wegen te laten begaan, de wijsheid achteraf 😊. Het vinden van datgene waarvan je niet wist dat je het zocht. Het klinkt eenvoudig maar dat is het niet. Keuzes vragen om lef en doorzettingsvermogen. Maar keuzes hebben ook consequenties. En juist daar zit voor velen het probleem om te doen en te handelen naar het hart. Hoe ga je om met belemmerende overtuigingen en met belemmeringen in zijn algemeenheid.
In het oprechte geloof dat zaken altijd goed komen (iets wat ik mee heb gekregen van thuis)  laat ik me nu leiden door het leven met de juiste mensen naast me en om me heen. Door ruimte te maken blijkt dat niets toeval is en dat het leven me toe valt. Mensen komen niet zommaar op mijn pad, dingen gebeuren niet zomaar. Is alles dan goed? Nee natuurlijk niet maar het nieuwe bewustziijn, het kwetsbaar durven zijn en hulp te vragen maar ook mijn geloof in het beste van mensen (geloof, hoop en liefde) helpt me in iedere situatie vooruit.
Mijn passie voor reizen combineert goed met mijn nieuwe manier van werken en leven. Gezond en duurzaam ondernemen maar genietend van iedere dag die je wordt gegeven. Tijd is waardevol dus ga er zorgvuldig mee om. 
Ik hou van sfeer en gezelligheid en draag daar stevig aan bij. Samen is tenslotte zoveel leuker. Mijn keuze om niet zelf te excelleren maar juist anderen te helpen succesvol en gelukkig te zijn maakt me als mens heel. Een mensgerichte aanpak die richting geeft aan mijn eigen leven en dat van anderen. Pragmatisch en niet complex, geen methodische aanpak maar vooral luisterend, spiegelend en richtinggevend. HET LEVEN IS MOOI ALS JE HET WIL ZIEN EN DURFT TE LEVEN

Over ons: About Me

MIJN TALENTEN EN ERVARINGEN

Eerst verbinden dan verdienen

Voetbalteam

TEAMCOACH EN BUSINESSCOACH

Optimaliseren van samenwerking binnen teams

Op onorthodoxe wijze haal ik het beste uit teams. Leg een fundament van vertrouwen en verbinding en zorgen we voor een ondernemende cultuur van winnaars binnen een context waar oog is voor eigen belang en elkaars rollen en met name de juiste sfeer en energie.

Businesscoaching voor starters en start-ups en scale ups. 

Brainstorm sessie

FACILITATOR

Faciliteren en ontwikkelen van workshops

Op creatieve wijze ontwikkelen- en faciliteren van workshops en begeleiden van groepen. Specialisatie voor verandering- en innovatievraagstukken, participatie en cultuurverandering. Binnen de diverse formules ook facilitator van ondernemerschap.

Team vergadering

TRAINER ONLINE SAMENWERKEN | DIGITALE VAARDIGHEDEN

Op het snijvlak van mens en techniek gericht op doen

Geven van trainingen en workshops op het gebied van 21st century skills, digitale vaardigheid en online samenwerken. Van leren naar doen.

globalisering concept

COMMUNITY EN NETWERK SPECIALIST

Vind en verbind wat er is

Hoe maak je van samen werk. Netwerkgericht ondernemen en verbinding in- en tussen communities. Hoe zorg je dat belangen en doelen helder zijn en leg je een fundament van vertrouwen en samenwerking waar een gezonde balans is tussen wat kom je halen en wat kom je brengen.

Digital social media

ONLINE MARKETING & COMMUNICATIE SPECIALIST

verrasend praktische ideeën

Praktische marketing en communicatie met een pragmatische ondernemersaanpak. Gespecialiseerd in retail en markten, non profit organisaties, stichtingen en goede doelen. Hoe ontwikkel je een betaalbare website en/ of webshop en hoe maak je slim gebruik van social media. Maken van online magazines en organiseren en on- en offline begeleiden van events.

hutomo-abrianto-584600-unsplash.jpg

MEDIATOR

praktisch en persoonlijke begeleiding bij scheiding

Op het snijvlak van coaching en mediation hebben wij een praktische en persoonlijke aanpak ontwikkeld gericht op een wederzijds goed resultaat. We kunnen hierbij putten uit een arsenaal van specialisten op het gebied van vastgoed, financiering etc.

Over ons: Services
bottom of page